zaterdag, 11. oktober 2014 - 10:25 Update: 12-10-2014 10:13

Stille tocht voor gedode leerling (15) Corbulo College

Besloten rouwbijeenkomst Corbulo College Voorburg
Foto: Archief EHF
Voorburg

Zaterdagavond hebben ongeveer 150 mensen meegelopen in de stille tocht in Voorburg die werd gehouden voor de 15-jarige leerling die vrijdagmiddag overleed aan zijn verwondingen na een steekpartij vlak voor de school.

Na het dodelijke steekincident vrijdagmiddag op het schoolplein van het Corbulo College in Voorburg, waarbij een 15-jarige leerling is overleden, kwamen zaterdagmiddag al leerlingen en ouders in de aula van de school samen op een besloten bijeenkomst. Interim-directeur Kees van der Zweep sprak na afloop van een 'warme en indrukwekkende bijeenkomst'.

Het condoleanceregister werd massaal ondertekend. Ook het college van B&W van de gemeente Leidschendam-Voorburg was voltallig aanwezig. Alle medewerkers van de school en professionele hulpverleners waren aanwezig. Zij spraken met leerlingen en ouders over de verschrikkelijke gebeurtenissen van de dag ervoor. Aan het slot van de bijeenkomst hebben de burgemeester en vertegenwoordigers van de school de pers te woord gestaan.

'Veel mensen vroegen zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren in een land als Nederland en op een school die zo betrokken is met zijn leerlingen', aldus Van der Zweep.Na afloop van de bijeenkomst concludeerden medewerkers dat het een warme, emotionele en waardige bijeenkomst was.

Vrijdagmiddag vond tijdens de pauze rond 13.20 uur het fatale incident voor de school op het schoolplein plaats. Het slachtoffer, een vijftienjarige leerling, uit de derde klas, raakte daarbij ernstig gewond. Ondanks pogingen hem te reanimeren, is hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleden. ‘Wij zijn verdrietig en totaal verslagen. Wij leven intens mee met familie en vrienden’, liet de school vrijdag weten. 

De verdachte, een medeleerling, werd korte tijd later door de politie aangehouden. Hij wordt verhoord en maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalt of de 16-jarige verdachte langer in hechtenis moet blijven. Volgens leerlingen van de school werd de 16-jarige dader gepest. De politie zal dit ook onderzoeken. 

Provincie: