maandag, 17. februari 2014 - 12:53 Update: 03-07-2014 0:42

Straatracers op de bon geslingerd in Brielle

Straatracers op de bon geslingerd in Brielle
Straatracers op de bon geslingerd in Brielle
Brielle

Zo’n dertig straatracers die het zondagochtend rond 02.00 uur tegen elkaar opnamen nabij de Brielse Krabbeweg zijn door agenten bekeurd.

De groep verzamelde zich op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel tijdens de rit naar Brielle werden diverse gevaarlijke capriolen uitgehaald op de openbare weg zo zagen agenten die de groep in de gaten kregen.

Op de Krabbeweg zagen agenten één van de aanwezigen een startteken geven waarna steeds twee voertuigen het tegen elkaar opnamen. Een tiental agenten sloten de Krabbeweg af en bekeurde de aanwezigen op grond van een samenscholingsverbod van de Brielse APV. Ook kregen enkele bestuurders een prent voor geconstateerde verkeersovertredingen. De groep werd vervolgens weggestuurd.

Een kenmerk van een straatrace is dat het plaatsvindt op de openbare weg. Met name jonge autobestuurders spreken op een afgelegen industriegebied af om daar tegen elkaar te gaan racen. Straatraces trekken soms veel publiek en zijn gevaarlijk: ook in Nederland vielen er inmiddels doden en gewonden bij.

Provincie:
Blik op 112: