woensdag, 18. juni 2014 - 8:06 Update: 03-07-2014 0:34

Stroomstoring veroorzaakt veel stankoverlast in Botlekgebied

Foto van chemisch bedrijf | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Spijkenisse

De Milieudienst Rijnmond (DCMR) maakte dinsdagavond laat bekend dat door een stroomstoring in het Botlekgebied meerdere bedrijven hebben moeten affakkelen.

Tegen middernacht was de stroomstoring verholpen en waren de bedrijven weer aangesloten op het stroomnet. Inmiddels waren er zo'n 177 klachten binnengekomen over stankovelast. In de omgeving van Shell Pernis maakten mensen melding van prikkende ogen en een rotte eierenlucht. De uitrukdienst van de meldkamer deed ter plaatse onderzoek. De concentratie stoffen in de lucht was te laag om te kunnen meten.

Uit de plaatsen Heenvliet, Geervliet, Hoogvliet, Oudenhoorn, Spijkenisse, Vlaardingen, Zwartewaal, Vierpolders en Stellendam kwamen veel klachten over fakkels en roet en een enkele klacht ging over stank. Er werd veel gebeld naar de Milieudienst die daardoor soms slecht bereikbaar was.

De Veiligheidsregio Rijnmond adviseerde mensen die last hadden van de stank ramen en deuren dicht te houden. Door het vuur ontstond veel rook. Dikke zwarte wolken dreven over onder meer Vlaardingen en waren tot in de verte te zien, zo meldt RTV Rijnmond.

Provincie:
Tag(s):