donderdag, 9. oktober 2014 - 21:08 Update: 10-10-2014 13:32

'Student defensieopleiding kreeg mes op de keel op station in Boxtel'

Student in defensieuniform bedreigd en aangevallen
Foto: Archief EHF
Boxtel

Eind september is een student van de VeVa-opleiding, een defensieopleiding op mbo-niveau, met een mes bedreigd op het station in Boxtel.

Volgens een woordvoerder van de politie liep de student in een herkenbaar uniform van de school. De politie doet onderzoek naar de bedreiging. Dit meldt Omroep Brabant donderdag.

Het voorval vond al op 26 september plaats, maar wordt nu pas bekendgemaakt nadat een externe mail van de opleiding uitlekte. Volgens de interne mail kreeg het slachtoffer een mes op de keel en zou de dader tegen hem hebben gezegd: 'Ik ken jou en ik weet wat je doet. Als ik je nog een keer tegenkom, dan steek ik je neer.' De VeVa-opleiding wordt onder meer verzorgd door de ROC's in Tilburg, Eindhoven en Den Bosch.

Op 26 september werd ook bekendgemaakt dat studenten niet in uniform mogen reizen, naar aanleiding van een dreigende videoboodschap van een Nederlandse jihadstrijder. In de mail wordt ook een tweede incident genoemd. In het Overijsselse Deurningen probeerde een auto in te rijden op studenten in uniform. Ze sprongen in de berm en bleven ongedeerd. 

Provincie:
Blik op 112: