vrijdag, 30. mei 2014 - 21:11 Update: 03-07-2014 0:35

Studente uit Nieuwegein (27) dood aangetroffen in woning Maastricht

foto van steekpartij | fbf archief
Foto: fbf archief
Maastricht

In een woning in Maastricht is vrijdag een dode vrouw aangetroffen. Er is mogelijk sprake van een misdrijf.

Rond 17.15 uur kreeg de politie melding dat een vader zijn dochter (27) zwaargewond had aangetroffen in haar woning aan het Oranjeplein in Maastricht. Ondanks de inzet van medische hulpdiensten is vrouw uit Nieuwegein in haar woning overleden. De politie houdt rekening met een mogelijk misdrijf en is direct gestart met een onderzoek. Een getuige zag rond dit tijdstip een verdachte man wegvluchten bij het flatgebouw aan het Oranjeplein. Middels een Burgernetbericht heeft de politie de hulp van het publiek ingeschakeld om de verdachte te vinden. Daarnaast is er ook een politiehelikopter ingezet in deze zaak.

De vrouw die vrijdag om het leven is gekomen in haar woning aan het Oranjeplein betreft een 27-jarige studente uit Nieuwegein. Het slachtoffer woonde nog maar kort in de flat aan het Oranjeplein.
In en rondom de flatwoning op de derde etage is door specialisten van de forensische opsporing gestart met een sporenonderzoek. Daarnaast is er ook een buurtonderzoek ingesteld.

Getuigenoproep
De politie is dringend opzoek naar de mogelijke verdachte van dit misdrijf. Hij voldoet aan het volgende signalement; een lichtgetinte man, in de leeftijd van 20 - 25 jaar. De man droeg een beige shirt, blauwe spijkerbroek en heeft een klein snorretje.

Provincie: