vrijdag, 17. oktober 2014 - 18:00 Update: 17-10-2014 18:25

Subsidie voor voedselbanken van 3,5 ton voor maaltijdsoep voor armen

Subsidie voor voedselbanken van 3,5 ton voor maaltijdsoep voor armen
Foto: Min. van SZW
Utrecht

Voedselbanken Nederland heeft van Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 350.000 euro subsidie ontvangen die zal worden ingezet voor de bestrijding van armoede. Dit maakte de staatssecretaris vrijdag in Utrecht bekend tijdens een bijeenkomst in het kader van de internationale dag van de armoede.

Maaltijdsoepen

Met het bedrag steunt de staatssecretaris een pilot die tot doel heeft om meer gezonde en voedzame maaltijdsoepen te kunnen maken voor mensen die weinig geld hebben om van rond te komen. In november start in Amsterdam de pilot ‘Soeper’. Dit is een project waarbij ondermeer Stichting Manna, telers en een grote supermarktketen bij restaurant Soupalicious niet verkocht voedsel aanleveren dat anders weggegooid zou worden. Soupalicious wil met het gratis aangeboden voedsel een deel van zijn capaciteit inzetten om maaltijdsoepen te maken en in te vriezen. Op deze manier kunnen de voedselbanken meer gezonde en volwaardige maaltijden aanbieden aan de klanten die hier op zijn aangewezen.

Bij de toekenning van het subsidiegeld deed staatssecretaris Klijnsma verder een oproep aan gemeenten om bij het terugdringen van armoede ook nauw samen te werken met particuliere instellingen zoals de voedselbanken.

Categorie:
Tag(s):