maandag, 22. september 2014 - 10:47 Update: 22-09-2014 10:53

Tasjesdief belaagt advocate en slaat agent

Tasjesdief belaagt advocate en slaat agent
Foto: fbf

Een 48-jarige inwoner van Eindhoven werd zondagmiddag aangehouden omdat hij met een gestolen bankpas probeerde te pinnen.

Oplettende passanten zagen dat de man in het centrum van de stad bij een pinautomaat probeerde geld op te nemen. Omdat dat ondanks diverse pogingen niet wilde lukken en hij een damestas bij zich had, belden deze getuigen de politie omdat ze het niet vertrouwden. Op hun aanwijzing trof de politie de man op de Markt aan en werd hij meegenomen naar het bureau.

De man werd daar door een advocate bezocht, die hij echter onheus bejegende en toeschreeuwde waarbij hij ook nog het licht in de gespreksruimte uitdeed. Hierop alarmeerde de raadsvrouw de arrestantenverzorgers, die haar ontzetten. De verdachte verzette zich daar flink tegen. Tijdens de opvolgende nacht zag de Eindhovenaar ook nog kans een agent door het doorgeefluik van zijn celdeur in het gezicht te slaan. De politieman deed aangifte. De verdachte zit nog vast. Inmiddels deed een inwoonster van Neede aangifte van diefstal van haar tas met inhoud, die bij de verdachte was aangetroffen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):