woensdag, 30. juli 2014 - 8:36 Update: 30-07-2014 13:51

'Taxi-app UberPOP zo illegaal als de pest'

Uber nieuwe concurrent voor Taxi
Foto: Archief FBF
Amsterdam

Technologiebedrijf Uber is vandaag een meerijden-pilot gestart in Amsterdam met de nieuwe service uberPOP. Naast UberBLACK of UberLUX kan een geselecteerde groep Amsterdammers vanaf nu via de Uber app ook een voordelige rit boeken bij een particuliere autobezitter.

De taxi-app UberPOP is in strijd met de wet, omdat niet-professionele chauffeurs taxiritjes gaan verzorgen en niet voldoen aan de eisen waarmee taxibedrijven te maken hebben. "Het is zo illegaal als de pest", zei Bas Vos van de belangenvereniging Amsterdams Platform Kwaliteitstaxi in het NOS Radio 1 Journaal.

"Wat hier gebeurt, is hetzelfde als wat snorders doen", zei Vos. Snorders zijn illegale taxichauffeurs.

Volgens Uber is iedere bestuurder zorgvuldig geselecteerd, waardoor gebruikers verzekerd zijn van een betrouwbare bestuurder en een veilige rit. Ritten met uberPOP zijn 50% goedkoper dan gewone taxi’s. Meerijden biedt de voordelen van een auto, zonder die te hoeven bezitten. Hierdoor zal autobezit minder noodzakelijk worden en op termijn afnemen.

De diensten van Uber
Uber is een smartphone app waarmee de gebruiker met één druk op de knop een auto met chauffeur kan bestellen in ruim 150 wereldsteden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Uber biedt drie verschillende vervoersopties: UberLUX, de meest luxe auto’s met de allerbeste chauffeurs; UberBLACK, een luxe sedan met een professionele chauffeur en vanaf vandaag uberPOP, een gewone personenauto waarin je kunt meerijden met de eigenaar.

uberPOP Pilot Amsterdam
Uber begint deze automobiliteitsrevolutie met een pilot in Amsterdam. uberPOP is beschikbaar voor een geselecteerd aantal autobezitters en Uber gebruikers. Uber heeft voor Amsterdam gekozen omdat het één van de dichtstbevolkte steden van Europa is en waar de problemen van inefficiënte autobezetting het grootst zijn. De resultaten van de pilot zullen worden aangeboden aan het Amsterdamse college van B&W en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, aldus Uber.

Provincie:
Tag(s):