donderdag, 18. september 2014 - 16:56

Taxichauffeur niet vervolgd voor dood klant

Taxichauffeur niet vervolgd voor dood klant
Foto: SXC
Sint Michielsgestel

Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant seponeert de zaak tegen de taxichauffeur die verdacht werd van betrokkenheid bij de dood van een 27-jarige man uit Den Dungen op 17 mei 2014.

Het uitgebreide onderzoek dat onder leiding van de officier van justitie heeft plaatsgevonden heeft onvoldoende aanwijzingen opgeleverd die een vervolging rechtvaardigen. De officier van justitie heeft de zaak tegen de taxichauffeur geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Situatie
Op zaterdagmorgen 17 mei 2014 kwam er om 3.30 uur bij de meldkamer van de politie een melding dat een man zwaargewond op de Bosschebaan lag in Sint Michielsgestel. Hij, een 27 jarige inwoner van Den Dungen, werd daar inderdaad aangetroffen en vervoerd naar een ziekenhuis. Waar hij later die dag overleed. De politie startte een onderzoek waarbij de sporen wezen op een mogelijke aanrijding. Getuigen hadden daar ook een taxi gezien. Op datzelfde moment meldde in 's-Hertogenbosch een taxichauffeur zich bij de politie met de melding dat hij kort daarvoor problemen had gehad met een klant op weg naar Den Dungen. De taxichauffeur werd aangehouden en is laten weer vrijgelaten. Zijn verklaring werd ondersteund door het technisch onderzoek van de politie.