maandag, 31. maart 2014 - 14:03 Update: 03-07-2014 0:39

Taxichauffeur onder invloed is de weg kwijt

Foto van taxi | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Zondag heeft de politie in het Gelderse Otterlo een taxichauffeur aangehouden. 'De 39-jarige man uit Utrecht wordt verdacht van het rijden onder invloed van drugs', laat de politie maandag weten.

'Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd hangende een onderzoek naar zijn rijvaardigheid', aldus de politie.

De politie kwam de man zondagmiddag omstreeks 13.45 uur op het spoor na een melding van een aanrijding op de Dorpsstraat. Een motorrijder was de Utrechter met zijn taxibus, waarin zich ook nog een passagier bevond, tegengekomen bij een bocht in de weg. Daarbij zou de taxi met zijn spiegels de motorrijder hebben geraakt. Beide bestuurders stopten na het voorval. Nadat de politie erbij was gehaald en beide bestuurders door de ambulancedienst waren nagekeken was niet gebleken van letsel.

Wit poeder
Getuigen vertelden het rijgedrag van de Utrechter opmerkelijk te vinden. Zo zou de man slingerend hebben gereden en verscheidene keren in de berm zijn geraakt. De passagier verklaarde dat de man haar om 11.00 uur al had opgehaald in Zeist voor een rit naar Maarn, maar de chauffeur was in de veronderstelling dat ze naar het Groningse Haren moest en was al uren met haar onderweg.

Ook zou de man erg onrustig hebben gereden. Bij de Utrechter werd later wit poeder aangetroffen. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man inderdaad onder invloed was. Van alcoholgebruik was niets gebleken.