zaterdag, 16. augustus 2014 - 12:09 Update: 16-08-2014 12:16

Technisch onderzoek na aantreffen nepbom in Oss

Technisch onderzoek na aantreffen nepbom in Oss
Foto: Archief EHF
Oss

De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van een verdacht pakketje dat vrijdagavond in Oss werd aangetroffen. Dit meldt de politie zaterdag.

De Explosieven Opruimings Dienst van Defensie stelde vrijdagavond vast dat een aangetroffen verdacht pakket in de Roëllstraat in Oss geen explosief bevatte. Bij de meldkamer van de politie kwam vrijdagmiddag een melding binnen dat wijkbewoners een verdacht pakketje hadden aangetroffen in de Roëllstraat in Oss. De gewaarschuwde politie ging een kijkje nemen en zag het pakketje gewikkeld in een witte doek met een aantal uitstekende draadjes in een perkje onder een boom liggen.

Hierop werd besloten een bomverkenner van de politie ter plaatse te laten komen om een inschatting te maken. De omstandigheden waren dusdanig verdacht dat werd besloten om op te schalen en de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) in te schakelen om het pakket te identificeren en de te kiezen strategie te bepalen.

Een gebied in een straal van 80 meter rondom het aangetroffen voorwerp werd uit voorzorg afgezet en 21 woningen werden ontruimd. Na een grondig onderzoek van de EOD werd tegen 21.00 uur duidelijk dat het niet om een explosief ging. De politie deed vervolgens ter plaatse nog een sporenonderzoek en nam de inhoud van het pakket mee voor verder onderzoek. De bewoners mochten weer terug naar hun woningen.

Onderzoek
De politie doet nog verder onderzoek naar het achtergelaten pakketje, daarom wordt op dit moment de inhoud ook nog niet gedeeld met de buitenwereld. 'We willen graag achterhalen wie het pakketje in de woonwijk heeft achtergelaten en met welk doel', aldus de politie die vraagt aan getuigen om contact op te nemen.  

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):