woensdag, 3. december 2014 - 11:59

Tekening Suske en Wiske album brengt 85.000 euro op

Tekening Suske en Wiske album brengt 85.000 euro op
Amsterdam

Een veiling met de originele tekeningen van alle 80 pagina's uit het Suske en Wiske album 'De 7 schaken' heeft gisteravond tijdens een veiling 85.000 euro opgebracht.

De veiling vond plaats bij online veilinghuis Catawiki. Het is zeer bijzonder dat alle originele pagina's van één album tijdens één veiling onder de hamer komen. Het album, dat in 1995 uitkwam, is getekend door Paul Geerts, de opvolger van Willy Vandersteen. Topopbrengsten waren er voor de originele cover van het album (1.600 euro) en de laatste pagina van het verhaal (1.800 euro).

Veel belangstelling

Door kenners wordt het album gezien als één van de belangrijkste Suske en Wiske albums. Dit was dan ook goed te merken aan de belangstelling tijdens de veiling. De totale opbrengst van de veiling was met 85.000 euro, bijna 10.000 euro hoger dan verwacht. Het album is uitzonderlijk omdat Willy Vandersteen in dit verhaal zelf de hoofdrol speelt. Hij gaat samen met al zijn geesteskinderen. Suske en Wiske, Lambik, Jerom en professor Barabas op avontuur. Het verhaal is gebaseerd op echte gebeurtenissen uit de jeugd van Willy Vandersteen in Antwerpen.

Provincie: