maandag, 18. augustus 2014 - 17:11 Update: 18-08-2014 18:09

Tesla breidt garantie aandrijflijn voor model S uit naar 8 jaar

Tesla breidt garantie aandrijflijn voor model S uit naar 8 jaar
Foto: Tesla
Amsterdam

Fabrikant van elektrische auto’s Tesla heeft de garantie op de aandrijving van het populaire Model S verhoogd naar 8 jaar. Dit meldt CEO Elon Musk van Tesla maandag.

Met deze verhoging komt de garantieperiode nu overeen met die van de accu. Dat betekent dat de garantie op de 85 kWh Model S, het meest populaire model veruit, nu 8 jaar bedraagt zonder kilometerbeperking op zowel de accu als de aandrijving. Er wordt ook geen limiet gesteld op het aantal eigenaren tijdens de garantieperiode. 

Bovendien zal de uitbreiding van de garantie met terugwerkende kracht van toepassing worden op alle Model S auto’s die ooit zijn geproduceerd. ‘Achteraf gezien, zou dit ons beleid vanaf het begin van het Model S programma al moeten zijn geweest. Als we echt geloven dat elektrische motoren fundamenteel betrouwbaarder zijn dan benzinemotoren, met veel minder bewegende delen en geen vette residu of verbrandingsbijproducten die voor meer weerstand zorgen, dan moet ons garantiebeleid dat weerspiegelen’, stelt Musk. 

‘Tegenover investeerders in Tesla, moet ik erkennen dat dit een matig negatief effect op de behaalde winst op de korte termijn zal hebben, als we de garantie reserves gaan verhogen. Dit effect wordt versterkt door het feit dat we de garantiemaatregel dus met terugwerkende kracht zullen doorvoeren, niet alleen voor nieuwe klanten. Echter, door het doen van de juiste dingen voor Tesla auto-eigenaren in dit vroege stadium van ons bedrijf, heb ik er vertrouwen in dat het goed zal werken op de lange termijn’, aldus Musk.

Categorie: