donderdag, 6. november 2014 - 11:25

Thuiszorgers Steenwijk vanmiddag in actie voor goede zorg

foto van thuiszorg | fbf archief
Foto: fbf archief
Steenwijk

De gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder zijn van plan de thuiszorg per 1 juli 2015 grotendeels af te schaffen. Hierdoor raken 363 mensen hun werk kwijt en duizenden kwetsbare mensen verliezen hun vertrouwde zorg.

De thuiszorgmedewerkers pikken dit niet. Kwetsbare mensen blijven zorg nodig hebben en daar is genoeg geld voor beschikbaar. Ook hebben de gemeenten hebben een aanvraag voor extra geld bij het ministerie van VWS ingediend om de thuiszorg en werkgelegenheid toch overeind te houden.

Actieleider Riek van Kampen: ,,Wethouder Frantzen wacht het besluit van het ministerie echter niet af en gaat door met haar afbraakplan. Zij ziet het liefst dat thuiszorgers aan de slag gaan als zzp’er waardoor zij fors rechten en salaris moeten inleveren. Daar gaan wij niet mee akkoord.” De thuiszorgmedewerkers willen in elk geval heel 2015 zorg blijven bieden, zodat voor iedereen genoeg tijd is om een oplossing te vinden.

De thuiszorgmedewerkers voeren samen met Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak al meer dan twee maanden actie in Steenwijkerland en omgeving. De acties worden voorbereid in de actietent die pal naast het gemeentehuis van Steenwijkerland staat. De thuiszorgmedewerkers demonstreren vanmiddag bij Rams Woerthe, de villa waar het college van burgemeester en wethouders zetelt. Zij zullen een persiflage maken van wethouder Frantzen.

Red de zorg

Overal in Nederland zijn gemeenten als gevolg van het kabinetsbeleid bezig de langdurige zorg af te breken. FNV gaat tot het uiterste om de zorg te redden. De enorme kabinetsbezuinigingen en de grote aantallen ontslagen in de zorg raken iedereen: de mensen die hun baan verliezen, én bij de mensen die zorg nodig hebben, of een dierbare hebben die zorg krijgt. Daarom is de FNV de petitie Red de zorg gestart en wordt er actie gevoerd. Aanstaande zaterdag 8 november voeren medewerkers uit de zorg actie in Den Haag. De FNV dringt er bij de politiek op aan alsnog te kiezen voor goede zorg, bijvoorbeeld door minder hard te bezuinigen en de tijd te nemen voor grote veranderingen. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):