maandag, 20. oktober 2014 - 12:51 Update: 20-10-2014 12:56

Tien Doodshoofdaapjes gestolen in Kasteeltuinen Arcen

Tien Doodshoofdaapjes gestolen in Kasteeltuinen Arcen
Foto: Archief MV
Arcen

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een diefstal van tien Boliviaanse Doodshoofdaapjes in de Kasteeltuinen in Arcen.

Door een gat te knippen in een hek zijn onbekenden vermoedelijk zondagavond of in de nacht van zondag op maandag op het terrein van Kasteeltuinen Arcen gekomen. Daarna hebben ze bij het apenverblijf een deur en een dakluik geforceerd, en vervolgens het verblijf kunnen betreden. In dat verblijf zijn de tien doodshoofdaapjes (allemaal mannetjes) gevangen en vervolgens meegenomen. Deze apen zijn eigendom van GaiaZOO in Kerkrade en verblijven sinds 2012 in Arcen. De apen zijn gechipt en voorzien van een transponder. De politie gaat uit van een professionele diefstal. Het is namelijk waarschijnlijk dat gebruik is gemaakt van vangnetten om de aapjes te vangen. De waarde van de dieren is onbekend.

Vermoedelijk zijn de daders met een busje of personenauto buiten het terrein vertrokken. De diefstal werd maandagochtend rond 9.00 uur ontdekt. Daarna is de politie ingeschakeld die onder andere een sporenonderzoek zal uitvoeren.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien. Kasteeltuinen Arcen is gelegen aan de Lingsforterweg en de Schans in Arcen. Vermoedelijk heeft aan de Schans ook een voertuig stilgestaan.

Provincie:
Blik op 112: