vrijdag, 23. mei 2014 - 14:42 Update: 03-07-2014 0:36

Tien jaar cel voor vader na doden stiefzoontje (6) met kussen

Foto van stoel van verdachte in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De rechtbank Midden-Nederland heeft vrijdag een 34-jarige man veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn 6-jarige stiefzoontje in februari 2013. Dit meldt de rechtbank vrijdag.

De rechtbank achtte doodslag bewezen. Het jongetje werd vorig jaar dood in zijn bed aangetroffen. Alleen zijn 3-jarige zusje en de man waren in het huis aanwezig.

Voldoende bewijs
De man heeft steeds verklaard niets met de dood van zijn stiefzoontje te maken te hebben. Deskundigen hebben geen doodsoorzaak bij het jongetje kunnen vaststellen. Desondanks vond de rechtbank voldoende bewijs aanwezig voor betrokkenheid van de man bij de dood van het jongetje. Zo bleek onder andere dat hij eerder gedreigd heeft zijn stiefzoontje met een kussen te verstikken.

Doodslag
Anders dan de officier van justitie achtte de rechtbank moord niet bewezen. Alleen het feit dat de man eerder tegen zijn vrouw heeft gezegd dat hij een kussen op het hoofd van het kind zou drukken, is onvoldoende om vast te stellen of de man ook met een vooropgezet plan heeft gehandeld.

Het beschikbare bewijs laat de mogelijkheid open dat de man ook in een gemoedsopwelling gehandeld zou kunnen hebben.

Provincie: