zaterdag, 14. juni 2014 - 12:01 Update: 03-07-2014 0:34

Tiener (14) moet complete hand misen na afsteken vuurwerk

Foto van afsteken vuurwerk | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Opperdoes

Na de winst van Oranje op Spanje was er door het hele land ook vuurwerk te horen dat werd afgestoken onder de feestvierders. Voor een 14-jarige jongen liep dat fataal af, hij moet zijn hand missen nadat vuurwerk in zijn ontplofte.

'Iets na middernacht op zaterdagmorgen kreeg de politie in het Noord-Hollandse Opperdoes het verzoek om met spoed naar de Gouw te komen omdat daar een vuurwerkongeval zou hebben plaatsgevonden', meldt de politie zaterdag.

'Ter plaatse trof men een 14-jarige inwoner uit Twisk aan. Zijn hand was totaal van de arm afgerukt en het slachtoffer was ook slecht aanspreekbaar. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd', aldus de politie.

In snackbar
Een eerste onderzoek wijst uit dat deze jongen met vuurwerk bezig was in de snackbar waar hij het zelfs in eerste instantie wilde afsteken. Hierop is hij naar buiten gestuurd.

Daar heeft hij het kennelijk opnieuw geprobeerd wat niet lukte omdat het lontje te kort was. Met een mesje is toen geprobeerd het lontje naar buiten te peuteren.

Uiteindelijk is het gelukt het vuurwerk af te steken en heeft men in de wijde omgeving een luide knal gehoord. Het slachtoffer heeft over zwaar verboden vuurwerk beschikt. De politie doet hier nog verder onderzoek naar.

Waarschuwing
De politie wil tijdens het WK nogmaals waarschuwen voor het afsteken van vuurwerk na een overwinning van het Nederlands elftal. Een veertienjarige jongen moet hierdoor een hand missen.

Provincie: