donderdag, 20. november 2014 - 12:11

Tientallen aanhoudingen na grote vechtpartij AZC

Tientallen aanhoudingen na grote vechtpartij AZC
Foto: Archief EHF
Overloon

Donderdag rond 01.00 uur brak op het Asielzoekerscentrum (AZC) aan de Stevensbeekseweg een vechtpartij uit waarbij uiteindelijk tientallen bewoners betrokken raakten. Drie mannen van 19, 20 en 22 jaar werden aangehouden.

De politie reageerde direct met meerdere eenheden na een melding van de beveiliging van het AZC over een grote vechtpartij waarbij mensen van diverse nationaliteiten betrokken waren. Bewoners uit verschillende woongebouwen gingen om vooralsnog onduidelijke redenen met elkaar op de vuist. Wel werd duidelijk dat meerdere betrokkenen bij de vechtpartij onder invloed waren van alcohol. Zij sloegen met onder andere stokken en ijzeren pijpen en waarschijnlijk zijn ook messen gebruikt. Bij de geweldplegingen sneuvelden ook meerdere ruiten en werd inventaris van de gebouwen vernield.

Slagwapens aangetroffen

Toen de politie arriveerde renden betrokkenen weg en gingen hun eigen woongebouw in. Daardoor keerde vrijwel direct de rust terug. Samen met medewerkers van het centrum startte de politie een onderzoek naar de toedracht. Daaruit bleek in elk geval de waarschijnlijke betrokkenheid van het aangehouden drietal. Zij werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten. Er werden meerdere vermoedelijk gebruikte slagwapens aangetroffen die door de politie zijn meegenomen. De politie onderzoekt wat de aanleiding van deze geweldplegingen zijn geweest. Enkele bewoners hebben aangegeven dat ze aangifte willen doen.

Lichtgewonden

Bij het incident raakten zo'n vijftien bewoners lichtgewond. Acht van hen zijn op de eerste hulp van een ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

Provincie:
Blik op 112: