zondag, 5. januari 2014 - 15:27 Update: 03-07-2014 0:45

Tilburger gooit brandende krant en spiritus door brievenbus ex

Archief foto | MV Blik op Nieuws
Foto: Bon
Archief foto | MV Blik op Nieuws
Foto: Bon
Goirle

De politie heeft zaterdag 4 januari 2014 omstreeks 21.00 uur een 59-jarige Tilburger aangehouden ter zake brandstichting. Hij had een brandende krant en spiritus door de brievenbus van de voordeur van de woning van zijn ex-vriendin gedaan.

Een 51-jarige vrouw deed aangifte. Zij vertelde dat zij samen met haar drie kinderen in de woning was. Rond 18.15 uur hoorde ze dat er geklopt werd op het raam aan de voorzijde.

Zij zag dat haar ex-vriend, met wie zij al jaren geleden gebroken heeft,voor de deur stond. Ze deed niet open omdat hij altijd problemen maakt. Ze hoorde hem roepen dat hij hen ging vermoorden.

Spiritus en brandende krant
Vervolgens spoot hij spiritus door de brievenbus en gooide hij er een brandende krant door naar binnen. Ze heeft daarop verschillende pannen met water gepakt om het vuur te doven. Ze zag voor de deur een lege fles spiritus liggen.

Bij de komst van de politie was de verdachte al gevlucht. Er werd in de omgeving tevergeefs naar hem uitgekeken. Ook werd een aangifte opgenomen.

Rond 21.00 uur kwam een melding dat hij zich opnieuw nabij de woning ophield. Agenten hebben hem daar met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden.

Provincie:
Blik op 112: