zaterdag, 8. februari 2014 - 14:28 Update: 03-07-2014 0:42

Toeristentrein ontspoord in Franse Alpen, 2 doden en 9 gewonden

Foto van onderstel ontspoorde trein | Archief EHF
Foto: Archief EHF

In de Franse Alpen is zaterdag een toeristische trein ontspoord.

Daarbij zijn twee doden gevallen. Het gaat om een 49-jarige Russin en een 82-jarige vrouw uit de Franse Alpen. Daarnaast zijn er tenminste 9 gewonden. Een gewonde zou er slecht aan toe zijn. Dit hebben autoriteiten aan de Franse krant Le Parisien gemeld.

Rotsblok
Het ongeval gebeurde rond 11.00 uur tusen Annot en Saint Benoît. Het toeristische treintje, dat bekend staat onder de naam 'Le train des Pignes', liep uit de rails nadat het tegen rotsblokken was gebotst, die op de rails waren gevallen. Een rijtuig kantelde en een ander rijtuig gleed naar beneden. De Belgische krant de Standaard meldt dat de trein door bomen tot staan is gebracht. Maar omdat de wagon over de clif hangt, viel het voor de brandweer nog niet mee om de vastzittende reizigers te bevrijden. Eén slachtoffer werd uit een wagon geslingerd.

Het treintje van de spoorwegen van de Province verbindt langs een toeristische route de badplaats Nice met Digne-les-Bains, 95 kilometer ten noordwesten van Nice. Er waren  34 passagiers aan boord die allen uit de trein zijn geëvacueerd.

Categorie: