zondag, 26. oktober 2014 - 16:48

Toornstra schiet Feyenoord voorbij Cambuur

(ELF-Voetbal/Blikopnieuws) Feyenoord heeft zondagmiddag gewonnen van SC Cambuur. De Rotterdammers waren met 0-1 te sterk voor de ploeg uit Leeuwarden.

De eerste duels werden gewonnen door Feyenoord. De Rotterdammers begonnen fel en kregen gelijk een kans. Jens Toornstra zette Tonny Vilhena met een heerlijke lob vrij voor doelman Nienhuis, maar hij wist de poging van de middenvelder te stoppen.

Na twintig minuten wist Cambuur zich terug in de wedstrijd te vechten. Hierdoor kreeg Rusnák een kans, maar Vermeer zorgde met een goed reflex ervoor dat het geen doelpunt werd.

Voor de beide ploegen kwamen er kansen. Pereira kreeg een grote kans, maar even later haalde El Ahmadi hard uit. Toch stond de stand nog altijd 0-0.

Cambuur was de gevaarlijkste ploeg na ruim een half uur spelen, maar Feyenoord loerde. In de 36e minuut legde Clasie uit het niets de bal achter Bijker en Vytas. Jens Toornstra kroop naar binnen en schoot in twee keer raak.

Na de rust bleef het echte vuurwerk uit. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. De Rotterdammers hielden in de tweede helft de wedstrijd goed onder controle.

Feyenoord was in de 68e minuut twee keer gevaarlijk. Toornstra schoot een vrije trap net naast en daarvoor haalde hij vanaf 15 meter hard uit. Dat schot werd geblokt.

Vanuit het niets kreeg Cambuur in de 72e minuut een grote kans via Barto. De spits kwam goed bij de eerste paal na een voorzet van Narsingh. Zijn poging ging echter naast het doel.

De laatste tien minuten gaf de thuisploeg vol gas. Feyenoord bleef wel overeind. Vooral dankzij goed werk van de verdediging en doelman Vermeer.