vrijdag, 26. september 2014 - 21:22 Update: 26-09-2014 21:28

Tot 1.400 asielzoekers worden opgevangen op vakantiepark Oranje

Tot 1.400 asielzoekers worden opgevangen op vakantiepark Oranje
Foto: Archief EHF
Midden Drenthe

Op vakantiepark Oranje in Midden Drenthe worden tot 1.400 asielzoekers opgevangen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de eigenaar van het vakantiepark Oranje hebben hier donderdag een overeenkomst over gesloten. Dit meldt de gemeente vrijdag.

Het gaat hierbij voornamelijk om vluchtelingen uit Syrië. De overeenkomst is afgesloten voor drie jaar, met een mogelijkheid tot verlenging met nog eens twee jaar. Vanwege de vele internationale brandhaarden wordt ook Nederland geconfronteerd met een groeiend aantal asielzoekers. Het COA is daarom naarstig op zoek naar opvanglocaties. Die worden soms gevonden in de vorm van noodopvang, zoals deze week in Zwolle maar ook op vakantieparken, waaronder dus nu in Oranje.

Verantwoordelijkheid
“Wij realiseren ons als college van B&W dat een dergelijke grootschalige opvang grote impact heeft op het dorp Oranje”, aldus burgemeester Jan Broertjes. “Maar wij willen ook onze verantwoordelijkheid nemen voor deze maatschappelijk opgave, als overheid en vanuit medemenselijkheid. 

Bijeenkomst omwonenden
'Wij begrijpen dat dit vragen oproept bij de inwoners van Oranje. Daarom hebben wij de inwoners van Oranje uitgenodigd voor een bijeenkomst komende maandag. Op deze bijeenkomst zijn ook mensen van het COA aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden', aldus de gemeente. waarschijnlijk gaan de eerste asielzoekers zich in de loop van volgende week op het park vestigen.

Provincie:
Tag(s):