donderdag, 8. mei 2014 - 18:28 Update: 03-07-2014 0:36

Tot 5 jaar celstraf voor drugshandel via XTC Express

foto van xtc | fbf
Foto: fbf
Rotterdam

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag twee mannen veroordeeld tot celstraffen van 4 en 5 jaar voor de verkoop van drugs via internet. De mannen uit Zetten en Arnhem boden onder de naam XTC Express allerlei synthetische drugs aan via de beruchte website Silk Road, die eind vorig jaar door de FBI van internet is gehaald.

De rechtbank oordeelde dat de verdachten met hun handel enkel oog hebben gehad voor eigen financieel gewin en dat zij hun klanten ,,willens en wetens hebben blootgesteld aan zeer ernstige gezondheidsrisico's met mogelijke dodelijke afloop''. De rechters nemen het de mannen extra kwalijk dat zij via de XTC Express onder de naam Skull (doodshoofd) pillen verkochten met een levensgevaarlijk hoge concentratie van de drug MDMA. Het tweetal had klanten in onder meer de Verenigde Staten, Canada, Australië en Zuid-Afrika.

Het Landelijk Parket heeft nog beslag liggen op een geldbedrag van ruim 100.000 euro, meer dan 325 bitcoins, een luxe personenauto en een dure horloge van de verdachten.

Provincie:
Tag(s):