zondag, 19. oktober 2014 - 12:25 Update: 19-10-2014 13:34

Touringcar die over feestganger in Arcen reed werd belaagd

Touringcar rijdt over feestganger in Arcen heen
Foto: Archief EHF
Arcen

In de nacht van zaterdag op zondag is in Arcen een feestganger door een touringcar overreden. Dit meldt de politie zondag.

‘De voetganger is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis’, aldus de politie die een onderzoek is gestart naar de precieze toedracht van het ongeval. De touringcarbus vertrok rond 02.00 uur vanaf een feestlocatie aan de Kruisweg, om de passagiers naar huis te brengen. Op de Broekhuizerweg liepen enkele voetgangers, de door de bus werden gepasseerd. 

Ruit kapotgeslagen

Er is daarbij op de zijkanten van de bus geslagen, waarna er een ruit kapot ging. Door nog onbekende oorzaak is vervolgens een man aangereden en vermoedelijk onder de wielen van het voertuig terecht gekomen. Onder andere een traumahelikopter is ingezet voor de hulpverlening van het slachtoffer, die bij de aanrijding ernstig gewond raakte.

Chauffeur niet gedronken

De inzittenden van de bus en de directe omstanders worden door de politie gehoord. De chauffeur is aangehouden en zal eveneens worden gehoord over het voorval. Uit een blaasproef is vastgesteld dat hij niet onder invloed achter het stuur zat van de touringcarbus. Daarnaast zal er technisch onderzoek worden verricht aan het betrokken voertuig.

Provincie:
Blik op 112: