zaterdag, 20. december 2014 - 10:06 Update: 20-12-2014 12:28

Trouw besluit 126 artikelen van ontslagen redacteur in te trekken

Dagblad Trouw trekt 126 artikelen van ontslagen redacteur in
Foto: Archief FBF
Amsterdam

Dagblad Trouw heeft besloten om 126 artikelen, geschreven door de vorige maand ontslagen redacteur Perdiep Ramesar, in te trekken.

Volgens de krant zijn de bronnen in de verhalen niet te traceren en is er twijfel over de betrouwbaarheid van de artikelen. Dat concludeert een onafhankelijke commissie van externe deskundigen die Trouw had ingesteld. De verslaggever zou in zijn stukken mensen hebben opgevoerd en geciteerd die niet terug te vinden zijn.

De 36-jarige Ramesar werkte vanaf 2007 voor Trouw. Al in 2009 waren er bedenkingen bij de manier waar hij met zijn bronnen omging. Het werd wel binnen de hoofdredactie besproken, maar het leidde niet tot actie. Ramesar schreeft voor Trouw onder meer artikelen over mensenhandel en jihadisten. Vorig jaar werd hij bekend door een stuk over de 'sharia-driehoek' in de Schilderswijk in Den Haag. Ook dat artikel is door de krant ingetrokken.

De commissie heeft de redactie geadviseerd om meer onderlinge controle uit te voeren. Verder is zij van mening dat de leidinggevenden de journalist onvoldoende hebben gecontroleerd en begeleid bij het maken van de teksten.

Ramesar weigert inhoudelijk in te gaan op de vragen van de onderzoekscommissie. Volgens Trouw vecht hij zijn ontslag aan.