donderdag, 15. mei 2014 - 9:38 Update: 03-07-2014 0:36

Tumoren beter in beeld door 3D-navigatieondersteuning

foto van 3D-navigatieondersteuning | Philips
Foto: Philips
Best

Koninklijke Philips (NYSE: PHG; AEX: PHI) heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van EmboGuide, de nieuwste Philips-innovatie op het gebied van de interventieoncologie.

Deze oplossing biedt live 3D-navigatieondersteuning bij de beeldgestuurde behandeling van lastig bereikbare lever tumoren bij patiënten die niet voor een operatie in aanmerking komen. Philips werkte voor de ontwikkeling onder meer nauw samen met het UMC Utrecht en het UZ Leuven.

EmboGuide is een live 3D-navigatiehulpmiddel dat is ontwikkeld voor het groeiende aantal beeldgestuurde minimaal invasieve procedures dat wordt toegepast in de behandeling van kanker. Het wordt gebruikt in combinatie met de röntgeninterventiesystemen van Philips voor tumorembolisatieprocedures. Het gaat daarbij om procedures als het blokkeren van aanvoerende slagaders naar tumoren, zodat die geen voedingsstoffen of zuurstof meer ontvangen. Er wordt dan een katheter ingebracht die onder geleide van live-beelden naar de tumorlocatie wordt opgevoerd.

Categorie:
Tag(s):