donderdag, 23. oktober 2014 - 9:21 Update: 23-10-2014 9:31

'Turnster Verona van de Leur meerdere malen aangerand door assistent-trainer'

Turnster Verona van de Leur meerdere malen aangerand door assistent-trainer
Foto: fbf
Amsterdam

Turnster Verona van de Leur is tijdens haar turncarrière bij de Zoetermeerse turnvereniging Pro Patria meerdere malen aangerand door een anonieme assistent-trainer van die club.

De beschuldigingen staan in haar biografie 'Het bizarre leven van een voormalig Sportvrouw van het Jaar'.

"Ik heb me altijd enorm verbaasd over mannen van middelbare leeftijd die bij een turnvereniging zo nodig de jongste meiden willen trainen. Het heeft volgens mij alles te maken met pedofiele gevoelens waarmee zulke trainers rondlopen", stelt Verona in het boek, waaruit De Telegraaf donderdag citeert.

"Deze meneer verrichtte tijdens de trainingen bepaalde lichamelijke handelingen bij mij, waarvoor je in de normale maatschappij flink wat jaren in de cel zou worden geflikkerd. Maar we hadden geen tastbaar bewijs. Deze assistent-trainer kon doen en laten wat hij wilde, omdat alles zich binnen de muren van een turnzaal afspeelde, uit het zicht van alles en iedereen."

Ook vertelt ze in haar boek dat ze ook lichamelijk mishandeld werd door haar toenmalige trainer. Maar ook haar toenmalige trainer komt er in het boek niet rooskleurig van af. Zo beschuldigt de Leur hem dat hij zijn turnsters als slaven behandeld.