dinsdag, 28. oktober 2014 - 22:06 Update: 29-10-2014 14:55

Tussen vuilnis gedumpte baby lichtgetint en kromme ringvingertjes

In vuilcontainer gedumpte baby zat in plastic tas
Foto: Politie
Amsterdam

Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan een baby die werd achtergelaten in een ondergrondse vuilcontainer aan de Fritz Conijnstraat in Geuzenveld-Slotermeer. Sinds de uitzending zijn bij de politie 33 tips binnengekomen.

De baby, die waarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag, in Amsterdam in Geuzenveld-Slotermeer in een vuilcontainer werd gedumpt zat in een plastic tas van het Italiaanse kledingmerk Globos.  

Een voorbijgangster die die nacht in de Fritz Conijnstraat liep, dacht eerst dat ze een babyfoon hoorde. Maar toen ze beter luisterde, hoorde ze huilgeluidjes uit de ondergrondse container op de hoek van die straat. Ze sloeg alarm, waarna hulpdiensten om 04.15 uur een baby uit de container redden. 

Opgevangen in pleeggezin

De baby maakt het inmiddels goed. Ze is in eerste instantie opgevangen in het ziekenhuis. Daar is ook vastgesteld dat het om een lichtgetint meisje van zo’n 10 a 20 dagen oud gaat. Aan beide ringvingers heeft ze een afwijking waardoor die ringvingers permanent gebogen zijn. Ze is nu bij een pleeggezin waar heel goed voor haar wordt gezorgd en de jeugdbescherming is nu officieel haar voogd.

Verzorgers 

Er zijn aanwijzingen dat het kindje een hielprik heeft gehad. Het had namelijk een krasje en pleister op haar voet. Verder zijn er misschien mensen die geholpen hebben bij het verzorgen van het kindje of het op de wereld zetten. Voor mensen die gebonden zijn aan het medisch beroepsgeheim en die twijfelen of ze wel de tiplijn kunnen bellen, vraagt de politie met klem klem om zich te richten tot het adviesorgaan van hun beroepsgroep.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):