vrijdag, 24. oktober 2014 - 9:15

Twaalf aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

Twaalf aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij
Foto: Archief MV
Zwolle

In een pand aan de Marsweg is donderdagmiddag 23 oktober een hennepkwekerij met ruim 1.400 hennepplanten en ruim 1.400 hennepstekken aangetroffen. In de omgeving van de kwekerij werden 12 personen aangehouden die even daarvoor uit het betreffende pand waren gevlucht. Allen zijn voor onderzoek ingesloten.

De hennepkwekerij zat in een pand dat grenst aan zowel de Marsweg als de Marconistraat. Door politieagenten die eerder deze week in een naastgelegen pand aanwezig waren in verband met een bedrijfsinbraak, werd de hennepkwekerij ontdekt. 

Aangehouden

Bij de inval vluchtten meerdere personen het pand uit. Met behulp van ondernemers van omliggende panden en opgeroepen collega’s, waaronder politiehonden en een politiehelikopter, werden uiteindelijk 8 mannen en 4 vrouwen in de omgeving aangehouden. Zij zijn in de leeftijd van 25 tot en met 53 jaar en hebben allemaal de Chinese nationaliteit. In een andere ruimte werd nog een tweede kwekerij van ruim 1.400 aangetroffen maar deze was onlangs geoogst. Verder bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom en waren in het pand slaapplekken ingericht. Na verhoor worden de aangehouden mannen en vrouwen aan de Vreemdelingenpolitie overgedragen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):