dinsdag, 18. november 2014 - 19:37 Update: 18-11-2014 23:07

Twaalf mensen onwel in Tilburg; oorzaak ook na metingen nog onduidelijk

Twaalf mensen onwel in winkelcentrum Tilburg
Foto: MV
Tilburg

In winkelcentrum Pieter Vreedeplein zijn dinsdagmiddag twaalf mensen onwel geworden.

Het winkelcentrum werd ontruimd en de parkeergarage is afgesloten evenals de fietsenstalling. Om 19.00 uur heeft de Veiligheidsregio nog gemeld dat de brandweer nog luchtmonsters neemt, zo meldt Omroep Brabant.

Zes van de twaalf mensen bevonden zich in de Media Markt. Twee van hen waren flauwgevallen en vier anderen voelden zich niet  goed. Er werd vooral geklaagd over prikkelende ogen, hoofdpijn en duizeligheid. Bij kledingzaak Men at Work voelden vier mensen zich niet goed, evenals twee politieagenten. Niemand van hen hoefde naar het ziekenhuis. Brandweer en ambulances werden opgeroepen om eerste hulp te verlenen.

Bij het personeel van de Media Markt ontstonden de eerste klachten. De Media Markt bevindt zich in de kelder van het winkelcentrum. Later kregen ook mensen op de begane grond klachten. Het hele winkelcentrum waarin ongeveer 25 winkels zitten, werd afgesloten. De brandweer verricht metingen. Er is speciale apparatuur overgebracht vanuit Bilthoven en ook Defensie assisteert bij luchtmetingen.

Het is nog onduidelijk waardoor de medewerkers onwel zijn geworden. Mogelijk gaat het om koolmonoxide.

Update
Na 21.00 uur is de parkeergarage van het Pieter Vreedeplein weer opengegaan via de Telegraafstraat, zodat mensen hun auto weg kunnen halen, zo meldt het Brabants Dagblad. Het is ook na metingen nog steeds onduidelijk wat de oorzaak van de onwelwording is geweest. De winkels kunnen woensdag wel gewoon weer open.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):