donderdag, 25. september 2014 - 10:15 Update: 25-09-2014 13:43

Twee Brabantse scholen slaan alarm om seksfilmpjes met brugklassers

Brabantse scholen slaan alarm om seksfilmpjes met brugklassers
Foto: Archief FBF
Bladel/Geldrop

Op twee Brabantse scholen circuleren onder leerlingen filmpjes waarop meisjes van rond de dertien jaar seksuele handelingen verrichten.

Het gaat volgens het Eindhovens Dagblad om de scholen het Pius X-College in Bladel als op het Strabrecht College in Geldrop.

In één geval gaat om een meisje uit de brugklas van het Pius X. Het filmpje werd al in september ontdekt toen het op social media onder leerlingen circuleerde. Een leerling waarschuwde een leerkracht die vervolgens de ouders van het meisje op de hoogte stelde. De ouders van het meisje hebben inmiddels aangifte bij de politie gedaan.

Nieuwe filmpjes
Omdat vorige week plotseling nóg drie seksfilmpjes opdoken van andere (onbekende) jonge meisjes, besloot de school een brandbrief te sturen naar àlle ouders. Ook de andere school heeft deze week ook alle ouders een brief gestuurd toen ook daar de filmpjes opdoken.

"De impact is enorm"
Rector Jos Bosch van het Pius X zegt in de krant: ''Het is 'zeer verontrust' door het feit dat er op social media filmpjes circuleren van hele jonge meisjes, onder wie een van zijn leerlingen''. "De impact is enorm." Hij benadrukt dat de leerlinge en haar ouders ondersteuning krijgen van de school. 

s

Provincie:
Tag(s):