woensdag, 10. december 2014 - 0:31 Update: 10-12-2014 18:39

Twee dodelijke schietpartijen in criminele milieu in twee dagen

Amsterdam

De man die gisteren in Amsterdam-Zuid in de Rivierenbuurt werd doodgeschoten is een bekende van de politie.

Volgens bronnen binnen het criminele milieu zou het gaan om Murat Garki, een vermoedelijk 25-jarige man van Turkse afkomst. Dit melden verschillende media woensdag op basis van berichtgeving op moordatlas.nl.  Politie Amsterdam wil nog niets zeggen over de identiteit van de doodgeschoten man. De reden is dat de nabestaanden nog niet over zijn dood zijn ingelicht.

In Amsterdam-Zuid vond dinsdagavond een schietpartij plaats waarbij een man om het leven kwam. Even na 23.00 uur liep de man door de Uiterwaardenstraat toen hij werd beschoten. Gewond is het slachtoffer naar een café op de hoek van de Uiterwaardenstraat en de Rijnstraat gelopen, waar hij bij de deuropening in elkaar is gezakt. Ondanks reanimatie is de man ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Een getuige die op straat een knal hoorde, mogelijk een schot, zag een grijze bestelbus (mogelijk een Citroën Berlingo) draaien op de weg en de Kuinderstraat inrijden. Onderzocht wordt of dit voertuig iets te maken heeft met het schietincident.

Een team grootschalige opsporing is een uitgebreid onderzoek gestart. De rechercheurs zijn dringend op zoek naar getuigen van het schietincident. Getuigen kunnen contact met de politie opnemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Volgens de politie is het nog te vroeg om verband te leggen tussen eerdere schietpartijen, waaronder die maandagavond plaatsvond in Amstelveen. Hier werd de de 34-jarige Luana Luz Xavier geliquideerd. Luz Xavier werd hier onder de ogen van tiener dochter en zoontje met meerdere kogels om het leven gebracht. 
 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):