maandag, 28. april 2014 - 14:10 Update: 03-07-2014 0:37

Twee doden aangetroffen in middelgroot drugslab Uden

Foto van forensisch onderzoek politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Uden

De brandweer heeft maandag aan het begin van de middag in een bedrijfsverzamelgebouw op het industrieterrein in Uden twee stoffelijke overschotten aangetroffen. Dit meldt de politie maandagmiddag.

De lichamen zijn aangetroffen in een ruimte waar zich ook een drugslab bevindt. Het gaat volgens de politie om een 'middelgroot' drugslab . Omdat er mogelijk gevaarlijke chemische stoffen in het spel waren werd de brandweer ingeschakeld. Deze heeft het pand met persluchtmaskers betreden en trof de twee lichamen aan.
De politie heeft het betreffende pand met hekken afgezet en is een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van de twee gevonden doden. De politie kon nog niets zeggen over de identiteit van de twee doden.
In eerste instantie zijn er op, in en rond het pand diverse metingen verricht naar gevaarlijke stoffen maar deze zijn vooralsnog niet aangetroffen. In het drugslab zijn diverse jerrycans met chemische stoffen gevonden. De politie zal met forensische experts een onderzoek starten waarna vervolgens het drugslab zal worden ontmanteld. Naar verwachting van de politie zal dit zeker tot middernacht duren.