donderdag, 2. januari 2014 - 18:35 Update: 03-07-2014 0:45

Twee minderjarige verdachten oud en nieuw Veen blijven vast

Twee minderjarige verdachten oud en nieuw Veen blijven vast
Foto: Archief FBF.nl
Twee minderjarige verdachten oud en nieuw Veen blijven vast
Foto: Archief FBF.nl
Veen

Donderdag kwamen de meeste verdachten die in Veen op 31 december zijn aangehouden op vrije voeten.

De inverzekeringstelling van negen verdachten wordt vrijdag getoetst door de rechter-commissaris. Deze verdachten blijven in elk geval vast tot morgen.

Gisteren werden al negen mensen op vrije voeten gesteld. Dat is vandaag besloten door de officier van justitie. De betrokkenheid van de negen personen die vast blijven is zodanig duidelijk geworden dat zij naar de mening van het OM langer vast zouden moeten blijven zitten. Van deze negen verdachten zijn er twee minderjarig.

Voor alle vrijgelaten personen geldt dat zij nog steeds verdachten zijn. Voor elk van hen zal nader worden uitgezocht welke betrokkenheid ze hebben gehad bij de gewelddadigheden. Naar verwacht zal dit onderzoek nog enige tijd duren.

Zowel de ernst als de complexiteit en hectiek van de gebeurtenissen en het grote aantal verdachten maakt verder onderzoek noodzakelijk. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. Door de politie zijn kort na de aanhoudingen in en bij de horecagelegenheid bivakmutsen, bijzonder zwaar vuurwerk en pepperspray in beslag genomen. Het vermoeden is gerezen dat de gewelddadige confrontatie met de politie niet spontaan is ontstaan.

De impact op de betrokken politiemensen die werden verrast door de geweldsexplosie is groot.

Provincie: