vrijdag, 1. augustus 2014 - 11:05 Update: 01-08-2014 13:27

Twee paarden in Bunschoten mishandeld

Paarden mishandeld in Bunschoten
Bunschoten

In de nacht van woensdag 30 juli op donderdag 31 juli zijn in een weiland langs de Bisschopsweg twee paarden mishandeld. De politie gaat er vanuit dat het om de paardenmishandelaar gaat.

De eigenaresse ontdekte dat op donderdagmiddag toen zij bij haar paard kwam. Een dierenarts onderzocht de dieren en bevestigde dat aan twee merries letsel was toegebracht. De merries zijn ter plaatse behandeld aan de verwondingen. Uit het onderzoek bleek dat rond het tijdstip van 04.30 uur een aantal honden van een nabijgelegen manege aansloeg op de aanwezigheid van personen. Dit kunnen twee personen zijn geweest die rond dat tijdstip over het fietspad in de richting van Bunschoten liepen.

Oproep getuigen
De dierenpolitie en de Landelijke Eenheid zijn geïnformeerd en een onderzoek naar de verdachte is opgestart. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen en verzoekt de onbekende voetgangers en/of andere personen die kennis dragen van verdachte omstandigheden in deze nacht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000. De politie waarschuwt de eigenaren van paarden, en in het bijzonder merries, alert te zijn op verdachte situaties die zich voordoen in de avond- en/of nachtelijke uren. Bij het waarnemen van verdachte personen kan direct met het alarmnummer 112 worden gebeld.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):