maandag, 24. maart 2014 - 10:32 Update: 03-07-2014 0:39

Twee ramkraken in West Brabant

Twee ramkraken in West Brabant
Foto: Archief FBF.nl

De afgelopen nacht, de nacht van zondag 23 op maandag 24 maart zijn twee ramkraken op winkels gepleegd. De politie gaat er vanuit dat beide inbraken door dezelfde daders gepleegd zijn.

In Sprundel werd rond 03.20 uur de voordeur van een supermarkt geramd, de daders hebben daar niets buit gemaakt. Anderhalf uur later werd een inbraak in een winkel in Etten-Leur gemeld. Ook hier werd de voordeur met een auto geramd. De daders hebben bij deze ramkraak een partij sigaretten buit gemaakt. De daders maakten gebruik van een gestolen Volvo, deze auto is nog niet aangetroffen.

Sprundel
Rond 03.20 uur werd met een personenauto de voordeur geramd van een supermarkt op de Sint Janstraat in Sprundel. De daders lukte het echter niet om de zaak binnen te komen. Agenten die naar de inbraakmelding reden zagen op de rotonde van Vosdonkseweg / Luienhoekstraat een Volvo naderen met schade aan de achterzijde. De agenten keerden en stelden direct een achtervolging in. De bestuurder, een jonge gast met een donker petje op reed de snelweg A58 al spookrijdend op richting Breda. De agenten besloten vanwege het gevaar voor het andere verkeer op de snelweg om de achtervolging te staken. Wel werd met diverse surveillance eenheden nog gezocht naar de auto, die gestolen blijkt te zijn. Het voertuig werd echter niet meer aangetroffen.

Etten-Leur
Om 04.55 uur werd een inbraak gemeld in een winkel op het van Bergenplein in Etten-Leur. De voordeur van de winkel aan de voorzijde was met een auto geramd. Uit het magazijn zijn sloffen sigaretten gestolen. Er zou sprake zijn van twee daders die met een auto zijn weggereden in de richting van de Lange Brugstraat. Het gaat vermoedelijk om dezelfde auto die bij de ramkraak in Sprundel werd gebruikt. De politie heeft met diverse eenheden nog gezocht naar de auto, maar deze niet meer aangetroffen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):