vrijdag, 8. augustus 2014 - 20:49 Update: 09-08-2014 10:29

Twee tieners gewond bij vaarongeval

Twee tieners gewond bij zwaar vaarongeval Friesland
Foto: Archief EHF
Heeg

Twee jongens uit Scherpenzeel van 12 en 16 jaar zijn vrijdagmiddag op het Heegermeer bij Heeg in Friesland zwaargewond geraakt tijdens een vaarongeval. Dit meldt de politie vrijdagavond.

De vader van de 16-jarige, een 42-jarige man uit Scherpenzeel, was de schipper van een speedboot. Achter het vaartuig zaten beide jongens op een rubberen band en werden zij voortgetrokken door de boot. In het snelvaartgebied van het Heegermeer ging het op ongelukkige wijze fout. Tijdens het maken van een bocht maakte de vader een inschattingsfout. Hierdoor knalden beide jongens, die op de rubberen band zaten, met hun hoofden tegen een stil liggende speedboot.

Letsel
Door de klap tegen de boot raakte de 12-jarige zwaar gewond. Hij werd met hoofdletsel in de traumaheli naar het UMCG in Groningen gebracht. De komende dagen moet worden afgewacht hoe het letsel aan zijn hoofd zich ontwikkelt, De 16-jarige knaap werd met verwondingen aan zijn kaak en ribben naar het ziekenhuis in Sneek gebracht. Alle betrokkenen zijn familie van elkaar. De politie heeft samen met medewerkers van de Landelijke Eenheid een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):