dinsdag, 16. september 2014 - 9:57 Update: 16-09-2014 10:14

Twee verdachten aangehouden in zaak verdwijning Jelle Leemans

Twee verdachten aangehouden in zaak verdwijning Jelle Leemans
Roosendaal

In het onderzoek naar de verdwijning van de 27-jarige Belg Jelle Leemans heeft de politie afgelopen vrijdag twee verdachten uit Nederland aangehouden. Volgens BN De Stem zou het om de 42-jarige E.F. uit Rijsbergen en de 31-jarige F. van de V. uit Roosendaal gaan. Het vermoeden bestaat dat de verdwijning van Leemans te maken heeft met drugshandel.

De betrokkenheid van beide zou blijken uit onderzoek van het telefoonverkeer. Op de morgen van de verdwijning van Leemans was men tegelijkertijd op meerdere locaties in Roosendaal en omgeving. Daarnaast is het verdacht dat de mobiletelefoons van de verdachten na de vermissing niet meer zijn gebruikt.

Op 21 november 2013 verdween Leemans nadat hij een afspraak zou hebben in Roosendaal. Enkele dagen na de verdwijning werd de Audi van Leemans teruggevonden in Merksem. Volgens getuigen zou deze op de dag van de verdwijning hier zijn achtergelaten. In de auto werd een broodje gevonden waarvan al was gegeten. Uit DNA analyse bleek het speeksel op het broodje van een vrouw te zijn.

De verdachten zijn geen onbekenden van de politie. In 2011 gijzelde het duo een Belgische moeder en haar baby in een woning aan de Julianastraat in Roosendaal. De gijzeling zou verband hebben gehad met een gokschuld. 

Provincie: