woensdag, 15. oktober 2014 - 12:16 Update: 15-10-2014 14:08

Tweede Amerikaan met ebola pas na vier dagen in quarantaine

Weer gezondheidswerker met ebola in Amerika
Foto: RIVM

In Amerika in de staat Texas heeft een tweede gezondheidswerker het dodelijke ebolavirus opgelopen.

Het gaat om een persoon die Thomas Eric Duncan verzorgde. Duncan kwam als ebola-patiënt uit Liberia naar de Verenigde Staten en is inmiddels overleden. Dit hebben verschillende Amerikaanse media waaronder het NBC-News gemeld.

De gezondheidswerker van het Texas Health Presbyterian Hospital in Dallas waar Duncan werd opgenomen, is meteen geïsoleerd nadat was vastgesteld dat de man koorts had. Dit laat de Texaanse gezondheidsdienst weten. Afgelopen zondag werd bekend dat een verpleger besmet is geraakt met ebola tijdens de behandeling van Duncan.

De Volkskrant meldt dat er procedurefouten gemaakt zouden zijn. De gezondheidswerker werd eerst naar huis gestuurd nadat hij zich met klachten in het ziekenhuis had gemeld. Een verpleegkundige was niet ingegaan op zijn opmerking dat hij in Afrika in het ebolagebied was geweest. Het heeft volgens de krant vier dagen geduurd voordat de man in Texas in quarantaine ging in het Texas Health Presbyterian ziekenhuis. Maar ondertussen had hij zich al onder tientallen mensen begeven.

Categorie:
Tag(s):