woensdag, 17. december 2014 - 11:40 Update: 17-12-2014 11:43

Tweede arrestatie in omvangrijke Bredase drugszaak

Breda

Het Ondermijningsteam arresteerde een tweede verdachte in een drugsonderzoek. Hij werd woensdagochtend van zijn bed gelicht.

De arrestant is een 33-jarige man uit Breda, de huurder van een garagebox waar begin december een grote partij harddrugs werd aangetroffen. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De eerste arrestatie in dit onderzoek vond plaats op 2 december jl. In een garage in de wijk Heuvel vond de politie 175.000 XTC-pillen met een straatwaarde van meer dan een half miljoen euro. Ook stuitte de politie die dag op een vuurwapen, een zogenaamde tabletteermachine en diverse andere materialen voor de productie van amfetamine. Tijdens de actie werd 30-jarige verdachte uit Deventer gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. De man is lid van Outlaw Motorcycle Gang Satudarah. Hij zit nog steeds vast.

Ondermijning
Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Ondermijningsteam en sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven/instanties, justitiële diensten in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Provincie:
Blik op 112: