donderdag, 9. oktober 2014 - 12:21

Tweetal aangehouden na wilde achtervolging in Eindhoven

Tweetal aangehouden na wilde achtervolging in Eindhoven
Foto: fbf archief
Eindhoven

De politie hield donderdagochtend kort na 3.00 uur op het Rendierveld in Eindhoven twee mannen van 33 en 32 jaar zonder vast woonadres aan na een wilde achtervolging.

Een surveillerende agent reed even daarvoor over de A2 vanuit Maarheeze richting Eindhoven. Achter hem reed een personenauto met daarin drie mannen. De bestuurder vertoonde bijzonder rijgedrag. Zo slingerde hij met de auto en leek het erop dat hij de politie niet wilde inhalen. Toen de agent zijn auto daarop enkele ogenblikken parkeerde op de vluchtstrook haalde het voertuig alsnog in. Het bleek dat de auto was voorzien van valse kentekenplaten. Daarop reed de agent achter het voertuig aan, in afwachting van collega's.

Achtervolging

Via knooppunt Leenderheide reed de auto richting het centrum van Eindhoven. Op de Floralaan-Oost verhoogde de auto snelheid en sloeg de bestuurder rechtsaf de Cantharellenlaan in. Toen de agent het voertuig wilde inhalen, ramde de bestuurder de politieauto door opeens naar links te sturen. De agent moest vol in de remmen om een aanrijding met een geparkeerde auto en een lantaarnpaal te voorkomen.

Nieuwe botsing

De bijrijder van het voertuig sprong daarop uit de nog rijdende auto en ging er al rennend vandoor in de richting van de Sporkenhoutlaan. Opnieuw ging de auto er met hoge snelheid vandoor, terwijl de agent met zijn beschadigde auto en diensthond opnieuw de achtervolging inzette. Op het Rendierveld ging de bestuurder plotseling op de rem, waardoor de politieauto het voertuig ramde. Uiteindelijk kon de agent met zijn hond bij het voertuig komen, waar de twee verdachten zich overgaven en werden aangehouden.

In de auto lagen diverse soorten inbrekersgereedschap, waaronder een koevoet en een knipschaar. De mannen zitten vast voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: