zondag, 9. februari 2014 - 16:35 Update: 03-07-2014 0:42

Tweetal rijdt auto klem en trekt vuurwapen

Foto van politieauto zwaailicht donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee mannen aangehouden die er van worden verdacht eerder op de dag een auto te hebben klemgereden, de voorruit te hebben stukgeslagen en de inzittenden te hebben bedreigd met een vuurwapen. Dit meldt de politie zondag.

Klemgereden
De inzittenden van de belaagde auto, een 52-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn, reden zaterdagmiddag rond 12.00 uur op de Europaweg in Apeldoorn richting de oprit van de autosnelweg A1 naar Amersfoort. Zij werden op een gegeven moment klem gereden door een auto, waarvan de bestuurder en een passagier uitstapten en zich agressief opstelden.

Voorruit kapot geslagen en bedreiging vuurwapen
De twee uitten diverse bedreigingen en sloegen de voorruit kapot en schopten tegen de auto. Eén van de twee trok een vuurwapen of iets wat daarop leek en bedreigde daarmee de man. De slachtoffers belden direct de politie, waarop de twee vertrokken.

Aanhoudingen
Aan de hand van het kenteken van de auto heeft de politie een opsporingsonderzoek opgezet. Op grond daarvan kon zaterdagavond rond 22.40 uur een 39-jarige Apeldoorner worden aangehouden. Twee uur later volgde aanhouding van een 22-jarige man uit Apeldoorn.

Vervolg
De slachtoffers bleven ongedeerd, maar waren aangedaan. Zij kregen slachtofferzorg aangeboden. De politie onderzoekt de zaak. Zo moet meer duidelijkheid komen over de motieven van de verdachten.