vrijdag, 3. oktober 2014 - 19:58 Update: 03-10-2014 21:51

Uit water geviste Nigeriaan door onderkoeling alsnog overleden

Kustwacht treft vermiste Nigeriaan aan in water tijdens zoekactie
Foto: EHF
Hoek van Holland

De Nigeriaan die vrijdagavond uit de Noordzee werd gered is in het ziekehuis alsnog vanwege onderkoelingsverschijnselen overleden. Dit meldt de Kustwacht vrijdagavond.

Tijdens de zoektocht even daarvoor vond de helikopter een reddingvest en bij nader onderzoek werd de man net onder het wateroppervlak aangetroffen. Hij was buiten bewustzijn.Toen de man aan boord van de helikopter was, kwam hij stuiptrekkingen als gevolg van  cold-shock. In de helikopter en in het ziekenhuis is reanimatie toegepast. Dit heeft echter niet mogen baten. De man is overleden.

Om 18.05 uur meldde het onder de vlag van Gibraltar varende schip 'Skaftafell' dat het een persoon miste. De man was tijdens de reis als verstekeling aan boord ontdekt. Het schip ligt momenteel ten anker voor Rotterdam en rapporteerde aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat de verstekeling nu vermist werd. Hij was 6 uur geleden voor het laatst gezien. Tevens wordt ook een zwemvest vermist.

Het Kustwachtcentrum heeft drie reddingboten van de KNRM stations Scheveningen, Hoek van Holland en Stellendam gealarmeerd en een Kustwacht helikopter ingezet. Er is een zoekgebied gemaakt dat door de eenheden wordt afgezocht. De bemanning van de 'Skaftafell' zoekt ook aan boord nog verder.

Drie reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en een Kustwacht helikopter zoeken een gebied af bij Ankergebied 5 circa 25 kilometer westnoordwest van Hoek van Holland

Provincie:
Blik op 112: