vrijdag, 31. januari 2014 - 9:31 Update: 03-07-2014 0:43

Uitgebrande auto aangetroffen vlakbij dodelijke schietpartij Amsterdam

foto van afrekening Amsterdam | Frans van de Sloot
Foto: Frans van de Sloot
Foto van uitgebrande auto | BON
Foto: Bon
Amsterdam

In Amsterdam is een nog onbekende man vrijdagmorgen omstreeks 7.45 uur doodgeschoten in een auto. Dit maakte de politie bekend

De politie ontving rond die tijd een melding dat er geschoten zou zijn in de Den Helderstraat. Agenten troffen een zwaargewonde man in een auto aan. Ambulancepersoneel heeft geprobeerd het leven van de man te redden, maar overleed op de plaats van het incident.

Volgens getuigen zouden er meerdere schoten zijn gelost door de dader(s). De Den Helderstraat is afgesloten voor onderzoek. 

Uitgebrande auto gevonden
Ongever 500 meter verderop in de Hilverbeekstraat werd kort daarna een uitgebrande auto aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of deze auto met de schietpartij te maken heeft. De politie stelt een onderzoek in. 

Amsterdam gebukt onder afrekeningen

Amsterdam gaat de laatste tijd gebukt onder het aantal afrekeningen in het criminele circuit. Afgelopen week maakte de top van de Amsterdamse politie bekend in te zetten op het terugdringen van wapens. De politie in de hoofdstad heeft steeds vaker te maken met zware wapens zoals automatische vuurwapens die via het internet makkelijk te verkrijgen zijn.

Ook is het niet meer zoals een paar jaar geleden dat een de bende, zoals Holleeder, de dienst uitmaakte in de stad. Nu zijn het vooral vele kleine splintergroepjes die op hun beurt de dienst uitmaken. In veel gevallen gaat het om afrekeningen om drugszaken.