zondag, 19. oktober 2014 - 12:43 Update: 19-10-2014 15:59

Uitgezet leukemiepatiëntje Renata (8) in coma overleden

Door Nederland uitgezet leukemiepatiëntje (8) alsnog overleden
Foto: Archief EHF
Leiden

Afgelopen vrijdag is het Georgische meisje Renata, dat eind 2012 met haar familie Nederland werd uitgezet naar Polen, overleden in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Leiden. Dit heeft het ziekenhuis zondag bevestigd.

De 8-jarige Renata onderging in augustus in Nederland een beenmergtransplantatie nadat de ziekte acute leukemie bij haar was vastgesteld. Sindsdien werd zij na complicaties in een kunstmatige coma gehouden waar zij niet meer uit is gekomen. 

De familie Agamiryan moest op 26 november 2013 Nederland verlaten. Ook het verzoek van vader, moeder en grootmoeder om het op handen zijnde vertrek naar Polen om medische redenen uit te stellen, werd afgewezen. Deze zogeheten artikel 64-procedure hebben de ouders van Renata niet gestart voor hun dochter.

Tussen 13 en 26 november 2012 zijn er verschillende contactmomenten geweest tussen Renata, haar ouders en medisch deskundigen. Op 26 november 2012 wordt het gezin overgedragen aan Polen. Een fit-to-fly keuring was niet aan de orde omdat er geen medische indicaties bekend waren die daar aanleiding toe gaven.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):