dinsdag, 23. september 2014 - 13:56 Update: 23-09-2014 20:04

'Unaniem besloten dat de juweliersvrouw uit noodweer handelde'

'Eigenaar juwelier Goldies vervolgd voor verboden wapenbezit'
Foto: Hendriks Multi Media
Deurne

Hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen heeft tijdens een persconferentie gezegd dat de vrouw van de juwelier Goldies in Deurne niet vervolgd zal worden. Er is unaniem besloten dat de vrouw uit noodweer handelde. De juwelier zelf zal wel vervolgd worden voor verboden wapenbezit.

Volgens Nieuwenhuizen kan  ’verboden wapenbezit kan niet door de beugel. We gaan de richtlijn van straffen op verboden vuurwapenbezit ook verzwaren binnenkort.’ De juwelier had het wapen aangeschaft na een overval in 2010. De vrouw van de juwelier liep hier bij een posttraumatisch stresssyndroom op.

Verder werd er tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat de juweliersvrouw vier kogels heeft afgevuurd. De eerste kogel raakte één van de overvallers recht in het hart. De overige drie kogels werden op de tweede overvallers afgevuurd. Justitie maakt dit op uit de camerabeelden uit de winkel.

Tevens was het laatste deel van het gesprek met 112 te horen. Hierop is de vrouw van de juwelier in paniek te horen. ‘De overvallers liggen hier in de winkel dood te gaan! De eigenaar is door zijn hand geschoten. Godverdomme zeg, schiet toch op!’

Provincie: