maandag, 24. november 2014 - 18:12 Update: 24-11-2014 18:18

Utrechter mag onverklaarbare 30.000,- cash bij politie inleveren

Utrechter mag onverklaarbare 30.000,- cash bij politie inleveren
Foto: Archief EHF
Holten

Een 40-jarige man uit Utrecht is zondag op de A1 ter hoogte van Holten aangehouden voor witwassen. 'In zijn auto werd een bedrag van bijna dertigduizend euro aangetroffen waarvoor de man geen waarschijnlijke verklaring kon geven', meldt de politie maandag.

500-euro biljetten

Tijdens een controle door agenten van de Landelijke Eenheid op de A1, omstreeks 11.00 uur, bleek dat de eigenaar van de auto, die zelf als bijrijder aanwezig was, een grote stapel van in totaal 58 vijfhonderd eurobiljetten bij zich had.

Verder nog wat andere biljetten waardoor het totaalbedrag op bijna dertigduizend euro kwam. Over de herkomst van het geld en waar het voor bedoeld was legden de man en zijn twee mede-inzittenden tegenstrijdige verklaringen af. In de auto werden bovendien enkele mobiele telefoons en navigatieapparatuur aangetroffen. Echter geen van de inzittenden wilde de eigenaar van deze spullen zijn.

Het geld, de auto en de aangetroffen zaken zijn in beslag genomen. De Utrechter werd aangehouden omdat hij verdacht wordt van het witwassen van geld dat uit criminele activiteiten is verkregen. De man zit nog vast en de politie onderzoekt de zaak. De chauffeur, een 25-jarige inwoner van Utrecht, had nog een boete van 277,- euro openstaan. Nadat hij die had voldaan konden hij en de derde inzittende zonder auto verder reizen.

Provincie:
Blik op 112: