zondag, 9. februari 2014 - 18:23 Update: 03-07-2014 0:42

Vakbonden willen serieuze toenadering van Flora Holland

Foto van FloraHolland Aalsmeer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Aalsmeer

"De uitnodiging van Flora Holland om in gesprek te gaan is helaas een loos gebaar. Er wordt niet of nauwelijks ingegaan op de eisen die de bonden stellen."

Dat zegt Kitty Huntjens, onderhandelaar namens CNV Dienstenbond zondag in een reactie op de uitnodiging die de bonden vrijdagavond ontvingen.

"De uitnodiging getuigt van geen enkel respect voor de werknemers en de redelijke eisen die zij stellen en is daarmee zeer teleurstellend."

Celil Coban, onderhandelaar van FNV Bondgenoten vult aan: “Een kat in het nauw maakt rare sprongen, blijkt maar weer. Maar door zich zo op te stellen versterkt Flora Holland het wantrouwen bij de werknemers. Uit niets blijkt dat Flora Holland zijn personeel serieus neemt.”

Rookgordijn
De uitnodiging van vrijdagavond volgt op een zogenaamde uitnodiging voor gesprek bij de start van de acties. Toen was er op geen enkele manier sprake van een uitnodiging of contact vanuit Flora Holland, maar werd een dergelijk bericht wel door Flora Holland in de media gebracht. Volgens de bonden trekt Flora Holland met deze uitlatingen en acties een rookgordijn op met als doel de media en het personeel te bespelen om hun zogenaamde goede wil te tonen.

Er is echter op geen enkele manier sprake van een serieuze toenadering om met de bonden tot een fatsoenlijk sociaal plan te komen. 

Acties gaan onverminderd door
Met een dergelijke houding naar het personeel zijn nieuwe acties bij Flora Holland onvermijdelijk. Kitty Huntjens: "Flora Holland moet stoppen met het spelen van spelletjes en nu eens echt ingaan op wat de medewerkers vragen." Coban: “De vastberadenheid van de werknemers om actie te voeren, is alleen maar toegenomen. Ze willen een goed sociaal plan, daar hebben ze recht op.”