maandag, 10. november 2014 - 10:09 Update: 10-11-2014 10:23

Van Hanegem adviseert: 'Kijk eens naar je middenveld'

Van Hanegem adviseert: 'Kijk eens naar je middenveld'
Foto: Archief FBF

ElfVoetbal - BlikOpNieuws) Willem van Hanegem kijkt vol verbazing naar de perikelen bij het Nederlands elftal.

Het absolute dieptepunt is volgens De Kromme de laatste persconferentie van bondscoach Guus Hiddink. "Hij steekt zijn hoofd gewoon vrijwillig in een strop."

Hiddink verbindt zijn lot als bondscoach aan de wedstrijd tegen Letland. "Als hij het grappig bedoelde, vind ik het een slechte grap. Opstappen als je verliest van Letland. Van Letland! Als het nou van Argentinië is, maar we hebben het over Letland. Daar winnen we altijd van", zegt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem ondersteunt de keuze van het 4-3-3-systeem, maar vindt dat de selectie gedateerd is. "Je weet dat kwalificeren niet zo'n probleem zal zijn, dus selecteer zonder veel kabaal meteen door. Ga eens op je middenveld kijken", adviseert de oud-international. "Daar ziet Sneijder het nog uitstekend, maar hij beloopt het niet meer en over twee jaar zeker niet. De Jong, het is onze beste controleur, maar als je vooruit wil tegen landen die je kunt hebben, dan moet je eens wat anders doen."

Wie dan wel? "Ik had jongens als Klaassen, Fer en Clasie meteen belangrijk gemaakt. En in de spits had ik er ook een paar de wacht aan gezegd. Nu zijn oude conflicten opgeflakkerd en, geloof me, dat zijn er meer dan alleen tussen Van Persie en Huntelaar."

Categorie: