donderdag, 4. december 2014 - 18:14 Update: 04-12-2014 21:06

Van Hooijdonk verlaat Jong Oranje

Van Hooijdonk weg bij Jong Oranje
Foto: Archief FBF
Zeist

Pierre van Hooijdonk stopt als assistent-trainer van Jong Oranje. De ex-international was sinds dit seizoen onderdeel van de technische staf van de ploeg. Jong Oranje slaagde er niet in zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap, dat volgend jaar wordt gehouden.

Van Hooijdonk: 'Het mislopen van dat EK, en daarmee ook de Olympische Spelen, speelt een belangrijke rol in mijn beslissing om te stoppen. Dat is een zware teleurstelling geweest. Maar hoewel het resultaat erg is tegengevallen kijk ik met een goed gevoel terug op mijn periode bij de KNVB. Vanaf dit moment zal ik me concentreren op mijn andere werkzaamheden'.

Technisch manager Jelle Goes van de KNVB: 'Ik vind het jammer dat Pierre vertrekt, maar ik respecteer zijn besluit. Hij is een jonge, talentvolle en ambitieuze trainer die jonge spelers iets extra's kan meegeven. Ik wens hem alle succes in de toekomst.'

Voorlopig blijven Remy Reijnierse en Bert Konterman ad interim verantwoordelijk voor Jong Oranje, dat in maart van volgend jaar weer bij elkaar komt voor een oefenwedstrijd.  

Categorie: